Handige tips

Allerlei geld bespaar tips

Er zijn allerlei verschillende tips waar je aan kunt denken bij besparen. Deze tips zullen je helpen met het kiezen van de juiste mogelijkheden om te besparen. Deze tips zijn zeker handig, omdat ze je elke maand rond de 100 euro kunnen besparen.

 1. De verzekering
  Overstappen van zorgverzekering kan maandelijks een hoop geld schelen. Stel dit daarom niet uit en doe dit nog voor het nieuwe jaar, want anders zit je weer een jaar lang vast aan een zorgverzekering die je veel meer kost dan nodig is. Het vergelijken van zorgverzekeraars kost bijna geen tijd en kan snel door gebruik te maken van verschillende online vergelijkers. Overstappen van zorgverzekering is ook zo geregeld dus hoef je je geen zorgen te maken dat het je eindeloos veel tijd gaat kosten.

  keuze van verkeringen volgens AllesoverVerzekeringen. Uitleg over de meest afgesloten verzekeringen en een mogelijkheid om veel verzekeringen online af te sluiten.
  Zorgverzekeringen vergelijken met het zorg vergelijk 2023 van Webzorg. Kies op basis van uw voorkeuren een zorgverzekering die bij u past.
 2. Vaste lasten verlagen
  Als je geld wilt besparen, dan zijn vaste lasten de vijand. Vaak zijn de helft van alle abonnementen overbodig en kan je ook gewoon leven zonder deze uitgaven. Werp eens een op de bankafschriften en bekijk welke uitgaven totaal overbodig zijn. Probeer deze uitgaven tot een minimum te beperken. Kijk eens naar verschillende abonnementen op bijvoorbeeld een krant of de tv-gids. Vaak zijn deze compleet overbodig omdat je tegenwoordig alles gratis online kunt lezen. Bekijk ook wat in jouw huis de meeste stroom vreet en doe hier eens wat aan door dit apparaat wat minder te gebruiken. Ook is kijken naar je internetabonnement en autoverzekering belangrijk, want vaak kunnen deze een stuk goedkoper. Kijk bijvoorbeeld op verschillende vergelijksites.

  Energie tarieven vergelijken met de onafhankelijke energievergelijker van Energie51. Gebruik deze energievergelijker voor het kiezen van de laagste energie tarieven.
  mobiel internet vergelijk voor de keuze van een abonnement voor mobiel internet van Foontje. Een abonnement kiezen met de beste voorwaarden en de laagste prijzen voor mobiel internet is zo eenvoudig mogelijk.
  internet providers vergelijk voor een goedkope internet provider van Nederland Breedbandland. Kies op basis van gebruikers ervaringen en een prijzen vergelijk de beste internet provider.
 3. Geld lenen kost geld
  Iedereen kent het wel. Je hoort het op de radio bij reclames over lenen of ziet het op tv als je kijkt naar die ene reclame over die nieuwe auto. De reclames stoppen altijd op het juiste moment. Net als de nieuwe auto op de oprit staat of net als de tuin vernieuwd is. Maar wat er met mensen gebeurd die lenen komt daarna pas. Je ziet ze niet stressen om de vele rekeningen die ze niet kunnen betalen en dat ze hun huis gewoon kwijt zijn. Veel mensen besluiten geld te lenen maar beseffen niet dat het bakken met geld kost. Vandaar het zinnetje: “geld lenen kost geld”. Als je geld moet lenen of als je rood staat, betaal dan niet in termijnen want dat kost heel veel geld. Neem ook geen schulden op voor een nieuwe auto, keuken of laptop. Schulden moet je alleen opnemen als je echt in de problemen zit. Als je nog met leningen van school of je hypotheek zit, gebruik dan het geld dat je gespaard hebt om dit zo snel mogelijk af te lossen.

  Informatie over lenen van Allesoverlenen.info - Het portaal voor lenen tegen de beste voorwaarden.
 4. Doe correct de belastingaangifte
  Belasting kost geld en is niet altijd even leuk om te doen maar vaak is het mogelijk om geld terug te krijgen van de belasting. Als je netjes je aangifte doet voorkom je onaangename verrassingen in de toekomst, en krijg je eventueel geld terug. Ben ook niet bang om te beginnen omdat het moeilijk lijkt, want het is eigenlijk heel simpel. Als je gewoon even inleest op de informatie en kijkt hoe alles werkt krijg je het zo onder de knie. Zo hoef je nooit iemand in te huren om deze zaken te regelen.
 5. Geef jezelf zakgeld
  Ook je eigen consumptie gedrag speelt in grote rol bij het besparen van geld. Je kunt bijvoorbeeld jezelf elke maand zakgeld geven om uit te geven aan allerlei dingen. Bereken hoeveel je elke maand kwijt bent, en bekijk daarna hoeveel je opzij wil zetten voor beleggen en sparen. Geef jezelf daarna een budget zodat je niet teveel uitgeeft aan extra spullen. Begin automatisch op de dag dat je salaris krijgt. Stop het overige van vorige maand op de spaarrekening en laat de kosten automatisch afboeken. Geef jezelf een budget en ga vanuit daar verder met sparen. Als je je hier aan houdt geef je nooit teveel uit en heb je automatisch al goed gespaard.

  Cryptovaluta tips op webwallet.nl/ - De start voor handelen in cryptovaluta met o.a. een handig stappenplan en reviews van crypto exchanges.
Terug naar overzicht